М'ясна тушонка є однією з улюблених страв багатьох українців. Однак, у магазинах не часто можна зустріти справді смачний та якісний продукт.
Саме тому найкращимваріантомзалишається тушонка, виготовлена в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- М'ясо – 1 кг
- Жир - 0,5 кг
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний, запашний горошок – до смаку
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. М'ясо можна взяти будь-яке: свинина, яловичина, курка чи індичка. Промиваємо його, обсушуємо та нарізаємо середніми шматочками.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
2.В каструлі солимо і перчимо, добре перемішуємо. Можна залишити на 15 хвилин для просочення спеціями.
3. Підготувати банки - вимити та просушити, стерилізувати їх не треба. Баночки краще брати не великі – 0,5 чи 0,7 л., максимум літрові.
4.На дно покласти по 2-3 лаврові листки, перець горошком і мелений перець, потім нещільно покласти м'ясо (у щілинах повинна циркулювати рідина).
5. Налити води, приблизно на 1/4. Накрити залізними кришками та поставити в холодну духовку. Під банки поставити для підстрахування, щоб вони не лопнули, сковороду чи деко з водою. Включаємо духовку, розігріваємо її до 250 С та зменшуємо вогонь до мінімуму. М'ясо має нудитися, а не варитися. Гасимо приблизно 3-4 години.
Важливо! М'ясом не потрібно заповнювати до кришки, приблизно на 3 пальці не докладайте, щоб кипляча рідина не витікала через верх.
6. Тепер потрібно приготувати сало. Ріжемо його на маленькі шматочки, кладемо на сковороду і на повільному вогні топимо жир. Їм потрібно залити готове м'ясо перед тим, як закатати кришками. Також можна шматками сала перекладати м'ясо на етапі закладки банок.
7. Коли тушонки будуть готові, акуратно виймаємо їх із духовки та закочуємо ключем. Потрібно перевернути банку догори ногами та перевірити герметичність. Ставимо банки під ковдру до охолодження. Зберігати як звичайну консервацію.
Важливо! Щоб сік застиг у желе, перед вживанням слід поставити на 1-2 години на холодильник.
Нагадаємо про найсмачнішу аджику з волоських горіхів: "Гамарджоба генацвалі" скажуть все, рецепт.
Раніше ми повідомляли про ідеальну жарку з картоплею та м'ясом: рецепт страви, яка завжди підійде для вечері