Найбільше страждає від надмірного потепління хміль – головна складова пива. Як наслідок, у шишках хмелю падає вміст так званих альфа-кислот, які й надають пиву характерного аромату та гіркоти., повідомляє ВВС.

Такого висновку дійшли дослідники з Чеської академії наук та Кембриджського університету, порівнявши метеорологічні дані за минулі роки з відповідним процентним вмістом альфа-кислот у шишках хмелю, що виріс на полях Чехії, Німеччини та Словаччини. Якщо невтішна тенденція збережеться, то до 2050 року врожайність хмелю знизиться на 18%, а гіркота хмелю і, відповідно, пива – аж на третину.

У Кенті вже намагаються врятувати майбутнє популярного напою. Вчені використовують генну інженерію, щоб вивести стійкий до кліматичних змін сорт хмелю. За словами дослідниці Деніель Вілан, яка працює на невеликій броварні, у разі невдалих експериментів британському пивоварінню прийде кінець.

Від підвищення цін та погіршення якості хмелю насамперед постраждають невеликі пивоварні, які виробляють крафтове пиво. Поєднання шишок хмелю з різним вмістом альфа-кислот та різними смаковими якостями є для них важливим елементом бізнесу. У той час як великі броварні зможуть пристосуватися до нестачі хмелю і почекати, доки наука та фермери відшукають альтернативні варіанти, для дрібних пивоварень це може означати банкрутство та закриття виробництва.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Раніше повідомлялося, що В Україні подорожчає алкоголь: коли стартують нові цінники на полицях

Також інформаційний портал Знай повідомляв, що Спільне вживання напоїв, що "зігрівають" - зміцнює шлюб: вчені порадували дослідженням