Для всіх наших "домашніх" кухарів є дуже цікавий рецепт. На цей раз це ще один варіант зеленого борщу, з рисом, на бульйоні з курочки. Куряче м'ясо, рис і яєчне "павутинка" роблять перше блюдо густішим і ситнішим, а щавель надає свою приємну кислинку.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими рецептами різних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
•Курячий стегенець - 400 г;
•Картопля - 240 г;
•Щавель - 150 г;
•Рис - 50 г;
•Цибуля ріпчаста - 100 г;
•Морква - 120 г;
•Яйця - 2 шт.;
•Сіль за смаком;
•Перець чорний мелений - за смаком;
•Зелень свіжа – 20 г;
•Олія - 30 мл;
•Вода - 2 л.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Спосіб приготування
Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Замість стегенця можна використовувати будь-яку частину курки або будь-яке м'ясо. Із зелені я використовувала зелену цибулю, кріп та петрушку.
Куряче стегенце промийте, залийте в каструлі холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання зніміть піну та зменшіть вогонь до мінімуму. Всипте сіль. Варіть бульйон 40-50 хвилин.
Коли приготується бульйон, процідіть його через дрібне сито, поверніть у каструлю і поставте на вогонь. Дайте бульйону закипіти.
Куряче м'ясо залиште для охолодження. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і викладіть у киплячий бульйон. Встановіть вогонь нижче за середній і варіть картоплю 8-10 хвилин.
Рис промийте та додайте в каструлю. Перемішайте. Варіть на маленькому вогні приблизно 10-15 хвилин (з моменту закипання). Цибулю та моркву очистіть і наріжте кубиками. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте цибулю та моркву на невеликому вогні 8-10 хвилин.
Надішліть обсмажені овочі в каструлю. Перемішайте та доведіть до кипіння. Яйця розбийте у зручну ємність, злегка збовтайте вилкою та влийте в суп, постійно помішуючи.
Охолоне куряче м'ясо відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Щавель промийте, дрібно наріжте і додайте суп. Туди ж викладіть куряче м'ясо. Перемішайте та дайте закипіти. Варіть 5-7 хвилин|мінути| на невеликому вогні.
Свіжу зелень (кріп, петрушку та цибулю) промийте і дрібно наріжте. Додайте в суп. Підсоліть і поперчіть. Дайте зеленому борщу закипіти та відключіть вогонь. Зелений борщ зі щавлем та яйцями готовий. Розлийте зелений борщ по тарілках та подавайте до столу. Подавати такий борщ обов'язково зі сметаною - вона компенсує велику кількість щавлевої кислоти. Смачного!
Нагадаємо, зробити тушонку - як на пошту сходити: рецепт, який стане у нагоді всім.
Раніше повідомлялося, і в Олів'ї, і на бутердроди: рецепт домашньої ковбаси з курки, яку не відрізнити від Лікарської.
Також, тримайте хліб свіжим довше: секретний інгредієнт, який змінить все.