Коли ви шукаєте щось особливе для святкового столу, котлети з яйцем всередині - це ідеальний вибір. Ця страва не тільки яскрава та оригінальна, але й дійсно виручає, коли вам захотілося чогось незвичайного замість звичайних страв.
З використанням цих інгредієнтів можна приготувати смачні та соковиті котлети з яйцем всередині. Ось кроки приготування.
Інгредієнти:
- М'ясний фарш — 500 г
- Курячий фарш — 300 г
- Батон — 150 г
- Молоко — 1 стакан
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Яйця — 10 шт. (4 варені для начинки, 1 сире для фаршу, 5 для панірування)
- Рослинна олія — 50 г
- Панірувальні сухарі — 0,5 стакана
- Сіль за смаком
- Сухі спеції за смаком (перець, паприка, мускатний горіх та інші)
Приготування:
Популярні новини зараз
Показати ще
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- Наріжте батон на невеликі шматочки і замочіть у молоці на 10-15 хвилин.
- Добре перемішайте м'ясний та курячий фарш.
- Додайте в фарш віджатий від молока батон.
- Дрібно наріжте цибулю та часник, підсмажте на сковороді до м'якості та додайте до фаршу.
- Вбийте в фарш одне сире яйце.
- Посоліть та приправте спеціями, добре перемішайте.
- Візьміть порцію фаршу, зробіть у ній поглиблення та покладіть туди варене яйце.
- Обережно сформуйте котлету навколо яйця так, щоб яйце було повністю закрите фаршем.
- Змочіть руки в воді, щоб фарш не прилипав.
- Збийте залишкові п'ять яєць у глибокій тарілці.
- Кожну котлету занурте спочатку в яєчну суміш, потім обваляйте в панірувальних сухарях.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді.Обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.
- Доведіть до готовності в духовці при 180 °C близько 10-15 хвилин, або ж протушкуйте під кришкою на сковороді.
Можна подавати на стіл та насолоджуватись їх смаком.
Як раніше повідомляв портал Знай.ua, так готували українці кілька століть тому: унікальний рецепт борщу 1830 року
Також, Знай.ua писав про тримайте хліб свіжим довше: секретний інгредієнт, який змінить все