Коли ви шукаєте щось особливе для святкового столу, котлети з яйцем всередині - це ідеальний вибір. Ця страва не тільки яскрава та оригінальна, але й дійсно виручає, коли вам захотілося чогось незвичайного замість звичайних страв.

З використанням цих інгредієнтів можна приготувати смачні та соковиті котлети з яйцем всередині. Ось кроки приготування.

Котлети з яйцем, фото з youTube

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш — 500 г
  • Курячий фарш — 300 г
  • Батон — 150 г
  • Молоко — 1 стакан
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Яйця — 10 шт. (4 варені для начинки, 1 сире для фаршу, 5 для панірування)
  • Рослинна олія — 50 г
  • Панірувальні сухарі — 0,5 стакана
  • Сіль за смаком
  • Сухі спеції за смаком (перець, паприка, мускатний горіх та інші)

Приготування:

Популярні новини зараз

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Котлети з яйцем, фото з youTube

  1. Наріжте батон на невеликі шматочки і замочіть у молоці на 10-15 хвилин.
  2. Добре перемішайте м'ясний та курячий фарш.
  3. Додайте в фарш віджатий від молока батон.
  4. Дрібно наріжте цибулю та часник, підсмажте на сковороді до м'якості та додайте до фаршу.
  5. Вбийте в фарш одне сире яйце.
  6. Посоліть та приправте спеціями, добре перемішайте.
  7. Візьміть порцію фаршу, зробіть у ній поглиблення та покладіть туди варене яйце.
  8. Обережно сформуйте котлету навколо яйця так, щоб яйце було повністю закрите фаршем.
  9. Змочіть руки в воді, щоб фарш не прилипав.
  10. Збийте залишкові п'ять яєць у глибокій тарілці.
  11. Кожну котлету занурте спочатку в яєчну суміш, потім обваляйте в панірувальних сухарях.
  12. Розігрійте рослинну олію на сковороді.Обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.
  13. Доведіть до готовності в духовці при 180 °C близько 10-15 хвилин, або ж протушкуйте під кришкою на сковороді.

Можна подавати на стіл та насолоджуватись їх смаком.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, так готували українці кілька століть тому: унікальний рецепт борщу 1830 року

Також, Знай.ua писав про тримайте хліб свіжим довше: секретний інгредієнт, який змінить все