Напередодні світлого свята Великодня господині замислюються, чим здивувати своїх гостей за святковим столом. Приготуйте незвичайний салат у вигляді паски і підкоріть серця ваших друзів і рідних.
Нам знадобляться:
Курка копчена – 300 г
Картопля – 3-4 шт.
Морква – 1 шт.
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Сир – 150 г
Яйця – 4 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Майонез – 200 г
Перець солодкий жовтий – 20 г
Перець солодкий червоний – 20 г
Панірувальні сухарі – 5 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Сахар – 1 ст.л.
Оцет чи лимонний сік – 1 ст.л.
Олія - для змащування посуду
Насамперед підготуйте продукти. Відваріть картоплю, моркву та яйця. Остудити та очистіть.
Форму для салату змастіть олією і вистеліть харчовою плівкою.
Далі замаринуємо цибулю. Для цього наріжемо цибулину невеликими кубиками. У половині склянки води розведемо сіль, цукор та оцет. Викладаємо в маринад цибулю та періодично перемішуємо.
Приступимо до формування салату:
1. Першим шаром викладаємо натерту на тертці і перемішану з 1/5 частиною майонезу картоплю.
2. Утрамбуйте картопляний шар і сформуйте невеликий бортик - "шапочку" паски.
3. Далі потрібно викласти сир, натертий на великій тертці.
4. Натріть моркву на тертці, змішайте з майонезом. Покладіть рівномірно на сир.
5. Яйця також натріть на тертці та перемішайте з майонезом.
6. Цибулю, віджату від маринаду, викладіть поверх яєць. Майонезом не змащуйте.
7. Наріжте кубиками копчену курячу грудку, змішайте з майонезом і викладіть поверх усіх шарів. Злегка утрамбуйте і накрийте шарами плівки, після чого на кілька годин відправте салат у холодильник, щоб просочився.
Настав час прикрасити святковий салат. Для цього дрібно наріжте червоний та жовтий перець.
Накрийте салат тарілкою, переверніть, звільніть від форми та зніміть плівку. Боки салату обсипте панірувальними сухарями, а зверху прикрасьте різнокольоровими шматочками перцю.
Настав час дивувати гостей вашим кулінарним талантом! Смачного!
Раніше ми розповідали про Дуже смачний і весняний салат із копченою куркою та болгарським перцем: якщо худнути до літа, то тільки так
Також вам буде цікаво: Можна нарвати навіть у дворі: рецепт весняного зеленого борщу зі щавлем та яйцями