Напередодні світлого свята Великодня господині замислюються, чим здивувати своїх гостей за святковим столом. Приготуйте незвичайний салат у вигляді паски і підкоріть серця ваших друзів і рідних.

Нам знадобляться:

Курка копчена – 300 г

Картопля – 3-4 шт.

Морква – 1 шт.

Популярні новини зараз

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Сир – 150 г

Яйця – 4 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Майонез – 200 г

Перець солодкий жовтий – 20 г

Перець солодкий червоний – 20 г

Панірувальні сухарі – 5 ст.л.

Сіль - 1 ч.л.

Сахар – 1 ст.л.

Оцет чи лимонний сік – 1 ст.л.

Олія - ​​для змащування посуду

Насамперед підготуйте продукти. Відваріть картоплю, моркву та яйця. Остудити та очистіть.

Форму для салату змастіть олією і вистеліть харчовою плівкою.

Далі замаринуємо цибулю. Для цього наріжемо цибулину невеликими кубиками. У половині склянки води розведемо сіль, цукор та оцет. Викладаємо в маринад цибулю та періодично перемішуємо.

Приступимо до формування салату:

1. Першим шаром викладаємо натерту на тертці і перемішану з 1/5 частиною майонезу картоплю.

2. Утрамбуйте картопляний шар і сформуйте невеликий бортик - "шапочку" паски.

3. Далі потрібно викласти сир, натертий на великій тертці.

4. Натріть моркву на тертці, змішайте з майонезом. Покладіть рівномірно на сир.

5. Яйця також натріть на тертці та перемішайте з майонезом.

6. Цибулю, віджату від маринаду, викладіть поверх яєць. Майонезом не змащуйте.

7. Наріжте кубиками копчену курячу грудку, змішайте з майонезом і викладіть поверх усіх шарів. Злегка утрамбуйте і накрийте шарами плівки, після чого на кілька годин відправте салат у холодильник, щоб просочився.

Настав час прикрасити святковий салат. Для цього дрібно наріжте червоний та жовтий перець.

Накрийте салат тарілкою, переверніть, звільніть від форми та зніміть плівку. Боки салату обсипте панірувальними сухарями, а зверху прикрасьте різнокольоровими шматочками перцю.

Настав час дивувати гостей вашим кулінарним талантом! Смачного!

Раніше ми розповідали про Дуже смачний і весняний салат із копченою куркою та болгарським перцем: якщо худнути до літа, то тільки так

Також вам буде цікаво: Можна нарвати навіть у дворі: рецепт весняного зеленого борщу зі щавлем та яйцями