Готовий пляцок "Рушта" - це чудовий десерт, який вражає своїм багатим смаком і текстурою. Для того,щоб приготувати даний рецепт, потрібно підготувати необхідні продукти.
Інгредієнти для тіста:
- Маргарин – 250 г
- Цукор – 200 г
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 200-250 г
- Борошно – 600 г
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Какао – 1 ст. л.
Інгредієнти для крему:
- Молоко – 200 г (1 склянка)
- Вершкове масло – 200 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Борошно – 2 ст. л. з гіркою
- Цукор – 4 ст. л.
Інгредієнти для помадки:
- Вершкове масло – 100 г
- Молоко – 5 ст. л.
- Цукор – 6-7 ст. л.
- Какао – 5 ст. л.
Додаткові інгредієнти:
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
- Родзинки – 100 г
- Грецькі горіхи – 100 г
- Вишневий джем або густе варення – 500г
Приготування
Розм'якшіть маргарин до кімнатної температури. Змішайте маргарин з цукром та додайте яйця та сметану, перемішайте. Всипте борошно з розпушувачем та какао, замісіть тісто.
Випікання
Розподіліть тісто у змащеній формі, випікайте до готовності при 180°C приблизно 30-40 хвилин. Остудіть.
Приготування крему
У маленькій каструлі змішайте молоко, борошно та цукор, варіть на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Охолодіть.
Збийте вершкове масло з цукровою пудрою до пухкості, поступово вводьте охолоджену молочну суміш.
Збірка
На остигле тісто нанесіть вишневий джем, розподіліть крем рівним шаром.
Посипте поверхню грецькими горіхами та родзинками.
Приготування помадки
У каструлі розтопіть масло, додайте молоко, цукор і какао. Варіть на маленькому вогні до загустіння.
Рівномірно розподіліть помадку на поверхні крему. Дайте пляцку повністю охолодитись і застигнути перед подачею.
Нагадаємо, змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Також, 100$ за пасочку: де в Україні продають найдорожчу святкову здобу