Готовий пляцок "Рушта" - це чудовий десерт, який вражає своїм багатим смаком і текстурою. Для того,щоб приготувати даний рецепт, потрібно підготувати необхідні продукти.

Інгредієнти для тіста:

  • Маргарин – 250 г
  • Цукор – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 200-250 г
  • Борошно – 600 г
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Какао – 1 ст. л.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 200 г (1 склянка)
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Борошно – 2 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 4 ст. л.

Інгредієнти для помадки:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Молоко – 5 ст. л.
  • Цукор – 6-7 ст. л.
  • Какао – 5 ст. л.

Додаткові інгредієнти:

Популярні новини зараз

Гігантський мобілізаційний ресурс: ТЦК кинули оком на пенсіонерів

Неможливо прожити: у Раді хочуть кардинально перерахувати пенсії, але не всім

Єдина причина – жадібність: експерт розкрив правду про підвищення тарифів

У школах заборонили улюблені смаколики дітей: нові правила харчування

Показати ще
  • Родзинки – 100 г
  • Грецькі горіхи – 100 г
  • Вишневий джем або густе варення – 500г

Приготування

Розм'якшіть маргарин до кімнатної температури. Змішайте маргарин з цукром та додайте яйця та сметану, перемішайте. Всипте борошно з розпушувачем та какао, замісіть тісто.

Випікання

Розподіліть тісто у змащеній формі, випікайте до готовності при 180°C приблизно 30-40 хвилин. Остудіть.

Приготування крему

У маленькій каструлі змішайте молоко, борошно та цукор, варіть на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Охолодіть.

Збийте вершкове масло з цукровою пудрою до пухкості, поступово вводьте охолоджену молочну суміш.

Збірка

На остигле тісто нанесіть вишневий джем, розподіліть крем рівним шаром.

Посипте поверхню грецькими горіхами та родзинками.

Приготування помадки

У каструлі розтопіть масло, додайте молоко, цукор і какао. Варіть на маленькому вогні до загустіння.

Рівномірно розподіліть помадку на поверхні крему. Дайте пляцку повністю охолодитись і застигнути перед подачею.

Нагадаємо, змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Також, 100$ за пасочку: де в Україні продають найдорожчу святкову здобу