Правильний маринад змусить друзів полюбити вас ще більше. Є універсальні варіанти, що підходять практично до будь-якого м'яса.

Вважається, що м'ясо краще маринувати бодай одну ніч. Не зовсім молоде м'ясо або те, як немає впевненості, краще замаринувати на добу.

Молода курятина отримає насичений аромат та додаткові відтінки смаку всього за півгодини маринування, а свинина та яловичина – за 1-2 години. Прибирати в холодильник слід м'ясо, якщо воно маринуватиметься більше двох годин. Отже, розберемо найкращі універсальні варіанти маринадів для шашлику.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Цибулевий маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 500 г цибулі;
  • сіль, чорний перець – до смаку.

Цибуля розрізається на кілька частин і подрібнюється блендером у пюре. У цю консистенцію додається сіль і перець і поєднується з нарізаними на шматочки м'ясом. Перед приготуванням краще промокнути кожен шматочок серветкою паперової, щоб м'ясо не пригоріло.

Кефірний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 1,7 кг цибулі;
  • 1,5 ст ложки хмелі-сунелі;
  • 1,7 л нежирного кефира;
  • Сіль, перець – до смаку.

Цибулю слід дрібно нарізати, помістити в глибоку ємність і злегка пом'яти, щоб виділився сік. Змішати із приправами. Додати м'ясо і добре вимішати. Влити кефір і, накривши кришкою, добре потрясти, щоб все м'ясо було вкрите маринадом.

М'ятний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 1,5 ст ложки приправи для шашлику;
  • 3 пучки м'яти;
  • 500 г цибулі;
  • Сіль за смаком.

М'ясо слід змішати зі спеціями. Місткість для маринування застелити частиною м'яти, потім шар м'яса, потім знову м'ята. Можна зробити стільки шарів, скільки вийде, головне, щоб верхньою виявилася м'ята. Порізану кільцями цибулю додають за півгодини до закінчення маринування.

Томатний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 500 г цибулі;
  • 1 ст ложка приправи для шашлику;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 л томатного соку;
  • Сіль за смаком.

М'ясо змішати з нарізаною кільцями цибулею, додати спеції та подрібнений часник. Залити томатним соком, закрити кришкою та поставити маринуватися в холодильник.

Нагадаємо, що набрид кефірний та мінералковий маринад для шашлику - спробуйте лимонний або кавовий, 4 рецепти.

Раніше ми повідомляли, що змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки.