Курячі яйця входять до щоденного раціону багатьох людей, і перед приготуванням, природно, їх потрібно розбити.
Однак у такій простій справі господині часто припускаються помилки, яка загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям.
Яйця часто розбивають об край посуду чи сковороди, щоб приготувати елементарний омлет, яєчню чи пиріг. У цьому полягає головна помилка, оскільки під час цього забруднюються краю. У випадку зі сковородою, білок під високою температурою прилипає, потім приходити його відтирати, а через це пошкоджуються поверхні. Але це лише мала частина негативних наслідків.
Не варто забувати, що у сирих яйцях може бути сальмонела, яка провокує серйозне захворювання – сальмонельоз. Для неї зазвичай характерні різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання.
Мобілізованих масово знімають з військового обліку: у "Резерв+" з'явились загадкові статуси
Гороскоп на сьогодні, 1 червня: кому початок місяця принесе радість, а кому – несподівані виклики
Більше ніяких бусиків та бійок з ухилянтами: ТЦК зобов'язали проводити мобілізацію за новими правилами
Останні копійки відбиратимуть: українців хочуть зобов'язати сплачувати податки за всі перекази на карти
Під час розбивання яєць у різні боки можуть полетіти залишки, що підвищує ризик. Але й від попадання шкаралупи у блюдо ніхто не застрахований.
Щоб максимально убезпечити себе, господаркам радять розбивати яйця одне про одного та мити їх перед приготуванням.
Нагадаємо, що кожен гість запитає рецепт: дуже смачна і проста сирна паска з цукатами на Великдень.
Раніше ми повідомляли про домашні рогалики з повидлом: покроковий рецепт для затишного ранку. Ідеально підійдуть для ранкової кави або вечірнього чаювання.
Також стало відомо, що так ви ще зелений борщ не готували: рецепт легендарної страви, яка переплюне усі супи.