Зараз для вегетаріанців можна знайти безліч цікавих страв у ресторанах, а також рецептів домашнього приготування.

Харчуватися корисно і смачно, але без м'яса - цілком реально. Такі люди особливо сильно оцінять такі котлети з рису та овочів. Досвідчені господині вже давно знають, що смачні котлети можна приготувати не лише з фаршу, а й з крупи теж. У даному рецепті використовується рис та овочева засмажка.

Рис, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

  • Рис 250 г
  • Картопля 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Паприка 1 ч.л. л.
  • Порошок часниковий 1 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Прованські трави 0,25 ч. л.

Процес приготування:

1.Отварюємо рис до готовності. Відкидаємо його на друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо рису охолонути. Відварюємо картоплю в мундирі. Охолоджуємо його та очищаємо. Натираємо картоплю на великій тертці.

2.Очищаємо цибулю. Дрібно його нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Додаємо моркву до цибулі. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі до м'якості.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

3.Додаємо до остиглого рису обсмажену цибулю та моркву, а також натерту картоплю. Солимо і перчимо. Додаємо мелену паприку, сушений часник та прованські трави. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Формуємо із отриманої маси заготівлі невеликого розміру.

4.Викладаємо їх на обробну дошку. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо котлети до золотистості із двох сторін.

Рисові котлети, фото sovkusom

Нагадаємо, що красивий, аж шкода: рецепт спокусливого грейпфрутового пирога з кремом.

Раніше ми повідомляли, що зберігайте зараз, щоб потім не викидати після Великодня: що можна зробити із засохлими паски.