Великдень – невід'ємна частина Великодня в Україні, яка цього року випала на 5 травня. Однак багато господинь стикаються з проблемою, коли випечений делікатес швидко втрачає свіжість і кришиться.

Запорукою довготривалої м'якості та ніжної консистенції є волога, збита і правильно приготовлена ​​паска. Пропонуємо випробувати рецепт, який ви незабаром запишете і завжди використовуватимете. Для приготування потрібно спочатку зробити опару з молока (250 мл), цукру (50 г), сухих дріжджів (30 г) і борошна (200 г). У тепле молоко потрібно додати дріжджі, розчинити їх, додати цукор, всипати муку|борошно| і розмішати віночком, щоб отримати однорідну консистенцію. Потім накрити ємність плівкою та залишити в теплому місці на 40-45 хвилин.

Святкова паска, скріншот: Youtube

Для самого тесту знадобляться такі інгредієнти: цукор (250 грам), сметана (125 мілілітрів), 2 яйця, 3 жовтки, ванільний цукор (2 пакетики), вершкове масло (125 грам), соняшникова олія (100 мілілітрів), коньяк або ром для збереження свіжості (2 столові ложки), сіль, цедра цитрусових (за бажанням) та родзинки (150-200 грам).

Обов'язково подбайте про те, щоб усі продукти були кімнатною температурою під час приготування.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Починаємо з тіста - потрібно ретельно збити яйця, жовтки з цукром та щіпкою солі. Туди ж потрібно додати сметану, ванільний цукор та цедру цитрусових. Далі додаються коньяк чи ром. Суміш вимішується, додається розтоплена, рафінована олія і знову все потрібно перемішати.

Тепер туди вирушає опара і, вроздріб, просіяне борошно.

Святкова паска, скріншот: Youtube

Тісто має вийти еластичним, головне не переборщити з мукою. Залишається накрити тісто плівкою, на кілька годин залишити в теплому місці. Потім взяти його, сформувати пласт, викласти зверху родзинки, перемішати його з|із| тестом, розділити на шматочки і сформувати паски.

Форми вони мають заповнити на 1/3. Тісто знову потрібно накрити плівкою і залишити на годину, потім верхівки потрібно змастити жовтком і відправити в духовку, розігріту до 170 градусів на 45-60 хвилин.

Нагадаємо, зберігайте зараз, щоб потім не викидати після Великодня: що можна зробити із засохлими паски

Як повідомляв "Знай.ua", ідеальніше маринаду для шашлику не придумаєш: рецепт із найпростіших продуктів

Знай.ua писав, красивий, аж є шкода: рецепт спокусливого грейпфрутового пирога з кремом