Паскуаліна – це смачний італійський пиріг, який перетворить ваш ранковий, обідній або вечірній стіл на справжнє свято.
Мабуть, немає кращого способу розпочати свій день, ніж із теплої та затишної порції цього пирога.
Інгредієнти:
- 800 г пшеничного борошна
- 300 г вершкового масла (73% жирності)
- 200 мл молока (2,5% жирності)
- 10 г сухих дріжджів
- 10 г цукру
- 10 яєць
- 200 г кисломолочного сыра
- 120 г вершкового масла (73% жирності)
- 800 г замороженого шпинату
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування:
Підготовка тесту:
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- У теплому молоці розчиніть дріжджі разом із цукром.
- Ріжте холодну олію на шматочки і рубайте її разом із борошном до стану крихти.
- Додати молоко з дріжджами, сіль і замісити тісто. Загорніть його в харчову плівку та охолодіть у холодильнику на 1-2 години.
Приготування начинки:
- Зваріть яйця круто протягом 10 хвилин. Охолодіть та почистіть.
- Помийте, обсушіть і наріжте шпинат. У сковороді розігрійте масло|мастило|, додайте|добавляйте| шпинат і готуйте 3-4 хвилини. Зніміть з вогню, додайте кисломолочний сир, посоліть, поперчіть та перемішайте.
Складання пирога:
- Розділіть тісто на дві частини: одну більшу, іншу – меншу. Розкотіть їх круглими коржами за розміром форми із запасом.
- Змастіть форму олією і викладіть у неї більший пласт тіста, сформувавши бортики.
- Розкладіть по тесту шпинатну начинку та яйця.
- Накрийте начинку другим пластом тіста і защипніть краї.
- Змастіть виріб молоком і випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 50 хвилин.
Дайте готовому пирогу охолонути у формі 15 хвилин, потім перекладіть на блюдо та подавайте до столу! Смачного!
Також радимо: рецепт , перевірений десятиліттями: класичний пасок на Великдень