Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які в ці теплі весняні та навіть передвечерні дні не знають чим себе зайняти на кухні, є чудовий рецепт ковбаски. І ця ковбаска не проста, а справжнісінька "домашня", фішка в тому, що ця страва натуральна і без оболонки.
На цей раз ми разом дізнаємося, як приготувати домашню ковбасу простої швидко. Дуже легкий та смачний рецепт. Продовжуємо активно готуватися до Великодня та продумувати святкове меню. Одна із традиційних українських страв на Великдень — домашня ковбаса.
Про цей рецепт розповіла одна з українських фуд-блогерш, яка часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- курячі стегенця (без кісток) - 700 г;
- куряче філе - 300 г;
- курячий бульйон - 80 мл;
- сіль - 15-20 г;
- перець свіжомелений - за смаком;
- часник - 2-4 зубчики, за смаком.
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Спосіб приготування:
Нарізаємо куряче філе смужками або великими кубиками і відбиваємо за допомогою великого кухонного ножа (головне розбити волокна, щоб ковбаса вийшла ніжною). У курячих стегон відокремлюємо м'ясо від кістки, а м'якуш крупно нарізаємо - все трохи відбиваємо ножем.
Кісточки від стегенця кладемо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо концентрований курячий бульйон. Готовий бульйон повністю остудити.
У мисці змішуємо нарізані стегна та філе, додаємо сіль, перець та подрібнений часник. Поступово вливаємо бульйон.
Ще раз добре перемішуємо м'ясо зі спеціями та бульйоном. Затягуємо миску з м'ясом харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 6 годин або на ніч, щоб курка добре просочилася перцем та часником.
Далі потрібно сформувати ковбасу. Рукав для запікання розрізаємо та розстеляємо на робочому столі (для яскравого красивого кольору можна трохи присипати рукав меленої паприкою). Викладаємо на рукав фарш і щільно загортаємо.
Міцно зв'язуємо батон ковбаси товстою ниткою з одного боку. Після цього ущільнюємо фарш, щоб не було порожнеч і зав'язуємо з іншого боку. Можна додатково перев'язати батон уздовж, як шинку.
Кладемо ковбасу на лист або у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180ºC духовку. Запікаємо близько 40-60 хвилин, залежно від розміру. Альтернативний варіант приготування – кладемо ковбасу у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько години. Вода в каструлі повинна ледве кипіти, але не вирувати.
Готову ковбасу відразу заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Забираємо в холодильник, щоб ковбаса трохи відлежала, ущільнила і краще нарізалася.
Нагадаємо, припиніть робити це з яйцями негайно: українців попередили про розбивання сковороди.
Раніше повідомлялося дуже смачні сирники без сиру: рецепт, за який можна і душу продати.
Також, просто додайте це до пельменів: елементарний секрет, який зробить страву найсмачнішим у світі.