Ви коли-небудь мріяли про суші, які готуються практично без зусиль, але при цьому залишаються смачними та ароматними, як із ресторану? Ледачі суші – це саме те, що вам потрібно! Вони пропонують ідеальне поєднання смаку та зручності, перетворюючи звичайну вечерю на справжнє свято японської кухні.
Щоб приготувати ліниві суші, вам знадобляться лише кілька простих інгредієнтів:
- 3 листа нори
- 500 г відвареного рису для суші
- 60-100 г риби (горбуші або інший на ваш вибір)
- 1 чайна ложка паприки
- 1 чайна ложка сухого часнику
- 30 г соєвого соусу
- 30 г олії
Для соусу:
- 150 г майонезу
- 40 г соусу шрирача
Для начинки:
Популярні новини зараз
Показати ще
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- половина авокадо
- 30 г цибулі
- 20 г смаженого кунжуту
Для заправки рису:
- 500 г рисового оцту
- 550 г цукру
- 25 г солі
Спосіб приготування:
- Підготуйте рибу, наріжте її кубиками і маринуйте спеціями, соєвим соусом та олією. Залишіть на час для просочення смаку.
- Приготуйте рис згідно з інструкцією на упаковці, додавши в заправку рисового оцту, цукру та солі.
- Наріжте половину авокадо та цибулю тонкими скибочками.
- Викладіть листи норі у форму, рівномірно розподіливши рис. Зверху викладіть мариновану рибу, авокадо та цибулю. Посипте смаженим кунжутом.
- Запікайте в духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 5-6 хвилин.
- У цей час приготуйте соус, змішавши майонез та соус шрирача.
Готові ліниві суші подавайте на стіл із соусом для заправки та насолоджуйтесь смаком. Смачного!
Раніше ми писали, чому японці живуть до 100 років? Яка страва надає колосальний вплив на здоров'я
Крім того, Знай.ua повідомляв, ш аурма у Ахметжана більше не покотить: рецепт грецького "донера" гірос для гурманів