Коли літо вже на порозі, а стовпчики термометрів повзуть вгору, важливо мати під рукою рецепти, які дозволяють насолоджуватися їжею, не нагріваючи кухонну плиту. Саме тому ми запрошуємо вас відкрити для себе універсальний болгарський рецепт - холодний суп "Таратор".
Інгредієнти:
-
0,5 л йогурту або кефіру
-
1-2 огірки
-
1 пучок кропу
Популярні новини заразЄ умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
-
3 зубки часнику
-
горіхи
-
сіль
-
олія
Приготування:
Розібрати кріп, видаливши товсті гілочки, якщо такі є. Можна використовувати будь-яку свіжу зелень.
Огірки очистити від шкірки та натерти на тертці.
Натерти або вичавити часник.
Подрібнити горіхи на дрібні шматочки.
У каструлю змішати натерті огірки, зелень та часник.
Додати подрібнені горіхи.
Додати йогурт або кефір, ретельно перемішати.
Спробувати на сіль та за необхідності додати її за смаком.
За бажанням розбавити суп водою, якщо він виходить занадто густим.
Розлити суп по тарілках.
Прикрасити гілочкою кропу та шматочком огірка.
Додати олію перед подачею.
Раніше ми розповідали: Приправте весну по повній: рецепт неймовірного крабового салату
Також вам може стати у нагоді: Не тільки смачно поїсте, а ще й схуднете: рецепт ідеальної вечері