Зимові запаси можуть бути не тільки корисними, але й смачними, особливо якщо йдеться про мариновані овочі. Сьогодні ми розповімо вам, як легко та швидко приготувати мариновану редиску в домашніх умовах.

Вам знадобиться редиска, цибуля, часник, кріп, перець, сіль, цукор, оцет і, звичайно, банки з кришками.

Редиска. Фото: скрін youtube

Точні пропорції:

  • Редиска 300 гр
  • Часник (за смаком) 3 зубч.
  • Цибуля (невеликий розмір, у мене шалот.) 0.5 шт.
  • Кріп (невеликий пучок) за смаком
  • Перець горошком 7 шт.

Для маринаду:

Популярні новини зараз

За кермо не всім тепер можна: які вікові обмеження запровадили для водіїв в Україні

Штрафів від ТЦК стане значно більше: ухилянтів "задушать" грошима

Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців

Повісток можна не боятися: низку українців звільнять у липні від мобілізації – кому пощастить

Показати ще
  • Сіль 1 чайн.
  • Цукор 1 стол.
  • Оцет (6%) 1 ст.
  • Вода (або трохи менше, за потребою) 300 мл

Редиска / фото: Pinterest

Спосіб приготування:

Спочатку редиску ретельно вимийте та обріжте хвостики. Підготуйте цибулю та часник, очистивши їх, а також кріп. Банки та кришки вимийте та стерилізуйте.

На дно кожної банки викладіть часник, цибулю та кріп. Потім насипте редиску, нарізану на шматочки, або половинки, якщо невеликі редиски.

Додайте перець та ще шар кропу. Залийте окропом банки і залиште на деякий час. Потім злийте воду, додайте сіль, цукор і оцет, долийте окріп і закрийте кришками.

Після цього переверніть банки, щоб рівномірно розподілити розсіл, і укутайте теплим рушником. Залишіть до повного остигання, а потім зберігайте у темному та прохолодному місці.

Таким чином, ви отримаєте смачні та хрумкі мариновані редиски на зиму, які можна додавати в різні страви або вживати як закуску.

Раніше ми писали про те, що з кошеної трави краще не викидати: наполягаємо ідеальне добриво з кульбаб.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що той суп будете готувати ціле літо: болгарський холодний Таратор освіжатиме в спеку