Влітку не завжди хочеться пекти смачності, саме через підвищену температуру за вікном. Духовка газова особливо додасть градусам на кухні. Натомість можна приготувати десерт без випічки.
Бананово-шоколадний чізкейк саме те, що вам потрібно, а ще це фантастично смачно. Рецептом та інструкцією із застосування поділилася Юлія Віліч в Instagram.
Основа на форму 18 см у діаметрі.
- 200 г печенья по типу топленого молока;
- 80 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури.
Печиво потрібно подрібнити на дрібну крихту блендером або скалкою. Додати вершкове масло|мастило|, вимішати і викласти до підготовленої форми (форма обернута ацетатною плівкою). Поставити у холодильник на півгодини.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Готуємо баноново-сирну масу
- 110 г шматочків банана;
- 100 мл жирних вершків від 30%;
- 1 ст. л лимонного соку (щоб банани не темніли);
- 200 г вершкового сиру;
- 40 г цукрової пудри;
- 5 г желатину замоченого у 30 мл води.
Шматочки бананів, лимонний сік та вершки сблендеруємо до однорідності. Додаємо трохи куркою (за бажанням) для кольору. З'єднуємо сир, пудру та бананово-вершкову масу. Сблендеруємо. Ставимо убік.
Шоколадно-творожная масса
- 80 г молочного шоколаду;
- 130 г жирних вершків від 30%;
- 20 г цукрової пудри;
- 200 г вершкового сиру;
- 5 г желатину замоченого у 30 мл води.
Вершки підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад та перемішуємо до однорідності. Як тільки маса стане кімнатною температурою, додаємо сир і пудру. Сблендеруємо.
Далі до обох мас додаємо розтоплений желатин кімнаті температури, ретельно перемішуємо. Викладаємо маси у форму хаотично, як на відео. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Вони хочуть
- 130 мл води;
- 20 мл лимонного соку;
- 40 г цукру;
- 7 г желатину замоченого у 40 мл води.
Цукор, воду та лимонний сік проварюємо до повного розчинення цукру. Даємо сиропу охолонути протягом 3 хв, додаємо желатин. Перемішуємо желе віночком. На чиз викладаємо шматочки бананів (потрібно два невеликі банани), зверху заливаємо желе, воно має бути кімнатної температури. Відправляємо в холодильник до застигання желе.
Нагадаємо, що суфле з курячого філе здивує вас і домочадців: рецепт, який переплюнув класичні котлети.
Раніше ми повідомляли про рецепт хрустких курячих стрипсів на вечерю: найправильніший рецепт, який мало де є.