Приготування цукатів з моркви – незвичайне та цікаве заняття, яке обіцяє принести нові враження у вашу рутинну домашню випічку та солодощі.
Цей рецепт відрізняється від традиційних цукатів, які ми звикли бачити з апельсинової чи лимонної цедри. Морквяні цукати мають неповторний смак і аромат, який можна описати як солодкий, легкий і освіжаючий.
складові
- Морква 1 кг
- Цукор 1 кг
- Лимонна кислота 5 г
- Апельсин, цедра 60 г
- Цукрова пудра 40 г
Спосіб приготування:
-
Підготуйте моркву, промивши її та очистивши. Наріжте моркву на шматочки середнього розміру.
Популярні новини заразПлюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
-
У великій каструлі закип'ятіть воду. Покладіть нарізану моркву в киплячу воду і варіть її близько 1 хвилини. Потім злийте воду, залишивши приблизно 1 склянку відвару.
-
Для приготування сиропу додайте в каструлю із цукром 1 склянку відвару від моркви, цедру апельсина та лимонну кислоту. Перемішайте та доведіть суміш до кипіння на повільному вогні.
-
Варіть сироп, помішуючи близько 10 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.
-
Додайте нарізану моркву в каструлю з сиропом і варіть на низькому вогні, поки морква не стане прозорою і сироп не загусне, приблизно 30 хвилин.
-
Використовуючи шумівку, витягніть моркву з сиропу і викладіть її на пергаментний папір, щоб підсушити. Це можна зробити при кімнатній температурі або в духовці при 80°C протягом 30 хвилин.
-
Після підсушування обваляйте цукати у цукровій пудрі.
Готові цукати можна зберігати за кімнатної температури, вони радуватимуть вас і ваших гостей своїм чудовим смаком і ароматом.
Такі незвичайні солодощі можна використовувати не тільки для прикрашання тортів і пирогів, але і як ласощі на кожен день.
Смачного!
Спробуйте приготувати: з уфле з курячого філе здивує вас і домочадців: рецепт, який переплюнув класичні котлети