У спекотний літній день немає нічого кращого, ніж освіжаючий холодний огірковий суп. Це легка, проста в приготуванні та корисна страва, до складу якої входять свіжі овочі, зелень та грецький йогурт.

Для приготування цього супу вам знадобляться блендер, 15 хвилин вільного часу та трохи терпіння, щоб дочекатися його охолодження.

Холодний огірковий суп відмінно підходить для обіду, вечері чи навіть перекушування.

Огірковий суп / фото: agrarii

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 прим.
  • Грецький йогурт – 220 г
  • Базилік – 30 г
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Лимонний сік – 25 мл
  • Кріп – 15 г
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Морська сіль – 4 г
  • Мед – 3 г
  • Суміш перців – до смаку
  • Розмарин – за смаком
  • М'ята – за смаком

Огірковий суп / фото: Instagram

Популярні новини зараз

Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось

Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Вимийте огірки та наріжте їх тонкими скибочками. Декілька скибочок відкладіть для прикраси. Базилік, кріп та м'яту вимийте і дрібно наріжте.
  2. Викладіть в блендер огірки, йогурт, оливкову олію, лимонний сік, часник та мед, потім добре подрібніть до однорідної маси.
  3. Додайте до суміші базилік, кріп, сіль та суміш перців. Збийте у блендері декількома пульсаціями.
  4. Перелийте суп у каструлю і поставте в холодильник щонайменше на 3 години для охолодження.
  5. Подавайте суп у тарілках, прикрасивши скибочками огірка, краплями олії, розмарином, м'ятою та сумішшю перців.

Цей освіжаючий суп не тільки вгамує спрагу і наситить, але й подарує вам неймовірне відчуття свіжості в розпал літа.

Нагадаємо, як зберегти здоров'я після 60 років: ці продукти повинні бути в раціоні кожного пенсіонера