У спекотний літній день немає нічого кращого, ніж освіжаючий холодний огірковий суп. Це легка, проста в приготуванні та корисна страва, до складу якої входять свіжі овочі, зелень та грецький йогурт.

Для приготування цього супу вам знадобляться блендер, 15 хвилин вільного часу та трохи терпіння, щоб дочекатися його охолодження.

Холодний огірковий суп відмінно підходить для обіду, вечері чи навіть перекушування.

Огірковий суп / фото: agrarii

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 прим.
  • Грецький йогурт – 220 г
  • Базилік – 30 г
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Лимонний сік – 25 мл
  • Кріп – 15 г
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Морська сіль – 4 г
  • Мед – 3 г
  • Суміш перців – до смаку
  • Розмарин – за смаком
  • М'ята – за смаком

Огірковий суп / фото: Instagram

Популярні новини зараз

Українці масово стають ухилянтами: червона мітка у "Резерв+" ставить хрест на планах

Українців дурять на кожній платіжці: експерт розкрив справжню ціну кіловата електроенергії

Українці на межі бунту через витівки комунальників: нові тарифи розраховані на олігархів

Пенсіонерам виплатять нові доплати: хто і на яку суму може розраховувати

Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Вимийте огірки та наріжте їх тонкими скибочками. Декілька скибочок відкладіть для прикраси. Базилік, кріп та м'яту вимийте і дрібно наріжте.
  2. Викладіть в блендер огірки, йогурт, оливкову олію, лимонний сік, часник та мед, потім добре подрібніть до однорідної маси.
  3. Додайте до суміші базилік, кріп, сіль та суміш перців. Збийте у блендері декількома пульсаціями.
  4. Перелийте суп у каструлю і поставте в холодильник щонайменше на 3 години для охолодження.
  5. Подавайте суп у тарілках, прикрасивши скибочками огірка, краплями олії, розмарином, м'ятою та сумішшю перців.

Цей освіжаючий суп не тільки вгамує спрагу і наситить, але й подарує вам неймовірне відчуття свіжості в розпал літа.

Нагадаємо, як зберегти здоров'я після 60 років: ці продукти повинні бути в раціоні кожного пенсіонера