Любите моцарелу? Цей ніжний італійський сир відмінно поєднується з салатами, пастою та піцею. А знаєте, що його можна приготувати вдома – без спеціальної сироварні та складних приладів?
Український шеф Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі показав рецепт домашньої моцарели, яким поділилася Тетяна Дядечко – голова Асоціації виробників сиру України. І це дуже просто.
Інгредієнти:
-
Молоко – 10 літрів
-
Лимонна кислота – 18 г
Популярні новини заразМобілізація після 50 років: ким зацікавиться ТЦК у червні
Мобілізованих масово знімають з військового обліку: у "Резерв+" з'явились загадкові статуси
Пенсіонери будуть отримувати майже на тисячу більше: кого підтримає держава
Три місяці по 3600 гривень: пенсіонерам виплатять допомогу
-
Сирний фермент
-
Трохи солі та терпіння
Спосіб приготування:
-
Охолодіть молоко до температури не вище 15 °C.
-
Додайте до нього лимонну кислоту, попередньо розчинену у воді кімнатної температури.
-
Добре перемішайте та нагрійте, постійно помішуючи, до 35 °C. Головне – не перегріти, щоби молоко не згорнулося.
-
Додайте фермент (розводимо у воді та вливаємо відразу перед використанням).
-
Через 15-25 хвилин повинна вийти желеподібна маса, яка легко ламається.
-
Через 15 хвилин – перекладіть сирне зерно в миску, додайте сіль (приблизно 2% ваги сиру).
-
Тепер вилийте на стінки миски гарячу воду (80-90 ° C) і починайте вимішувати масу, поки вона стане еластичною і сир не почне формуватися в кульки.
-
Готові кульки відправляємо у холодну воду.
Домашня моцарелла – готова! Вона буде ніжною, тягучою та смачною – як у ресторані, тільки ще краще, бо зроблена своїми руками. Відмінний привід влаштувати собі італійський вечір - з салатом капрезе і келихом чогось смачного.
Приємного апетиту!
Нагадаємо, в Україну везуть незвичайних "великодніх" курочок із Франції: скільки коштуватимуть різнокольорові яйця.
Раніше ми писали новий рецепт від зоряного шефа Ектора: слойка з шинкою, грибами і хрустким кунжутом
Спробуйте приготувати пишні сирні булочки за 20 хвилин: без дріжджів, без очікувань – лише аромат та смак