Любите моцарелу? Цей ніжний італійський сир відмінно поєднується з салатами, пастою та піцею. А знаєте, що його можна приготувати вдома – без спеціальної сироварні та складних приладів?

Український шеф Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі показав рецепт домашньої моцарели, яким поділилася Тетяна Дядечко – голова Асоціації виробників сиру України. І це дуже просто.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Охолодіть молоко до температури не вище 15 °C.

  2. Додайте до нього лимонну кислоту, попередньо розчинену у воді кімнатної температури.

  3. Добре перемішайте та нагрійте, постійно помішуючи, до 35 °C. Головне – не перегріти, щоби молоко не згорнулося.

  4. Додайте фермент (розводимо у воді та вливаємо відразу перед використанням).

  5. Через 15-25 хвилин повинна вийти желеподібна маса, яка легко ламається.

  6. Через 15 хвилин – перекладіть сирне зерно в миску, додайте сіль (приблизно 2% ваги сиру).

  7. Тепер вилийте на стінки миски гарячу воду (80-90 ° C) і починайте вимішувати масу, поки вона стане еластичною і сир не почне формуватися в кульки.

  8. Готові кульки відправляємо у холодну воду.

Домашня моцарелла – готова! Вона буде ніжною, тягучою та смачною – як у ресторані, тільки ще краще, бо зроблена своїми руками. Відмінний привід влаштувати собі італійський вечір - з салатом капрезе і келихом чогось смачного.

Приємного апетиту!

Нагадаємо, в Україну везуть незвичайних "великодніх" курочок із Франції: скільки коштуватимуть різнокольорові яйця.

Раніше ми писали новий рецепт від зоряного шефа Ектора: слойка з шинкою, грибами і хрустким кунжутом

Спробуйте приготувати пишні сирні булочки за 20 хвилин: без дріжджів, без очікувань – лише аромат та смак