У спекотні літні дні ідеальним варіантом для обіду або вечері стане холодний суп. Ця страва охолодить вас і допоможе втамувати відчуття голоду. Знай.ua ділиться рецептами супів, які стали відомими на весь світ.
Іспанський суп "Гаспачо"
Інгредієнти:
- перець болгарський – 3 шт.;
- помідори – 1-1,5 кг;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- часник – 3-4 зубчики;
- чабата – 3 шматочки;
- оцет винний – 2 ст. л.;
- сіль – на смак;
- перець чорний мелений - на смак.
Спосіб приготування: запечіть солодкий перець у духовці, розігрітій до 200–220 °C, протягом 10–15 хвилин. Запечений перець посипати великою сіллю й очистити від шкірки, потім видаліть насіння і наріжте м'якуш. Зніміть шкірку з помідорів. Змішайте томати з подрібненими цибулею, часником та підготовленим болгарським перцем. Збийте все у блендері до однорідної маси. Додайте кілька шматочків чабати, винний оцет, посоліть і поперчіть на смак. Поставте в холодильник і дайте настоятися щонайменше кілька годин.
Азербайджанський суп "Довга"
Інгредієнти:
Мобілізація 60+: як будуть призивати до армії дідусів
Гороскоп на сьогодні, 14 червня: чого краще не робити, аби не пошкодувати вже скоро
Розширення мобілізації: ТЦК прийдуть за чоловіками з відстрочкою – кого торкнеться
Тисячі українців звільнять від призову: кого заборонили чіпати ТЦК
- катик (або кефір) - 1 л;
- рис відварений - 4 ст. л.;
- цибуля зелена - 50 г;
- зелень кропу – 25 г;
- зелень петрушки - 15-25 г;
- зелень кінзи – 50 г;
- щавель – 25 г;
- м'ята свіжа – 10 г;
- базилік свіжий – 10 г;
- яйце – 1 шт.
- вода холодна – 1/2 л.
Спосіб приготування: дрібно наріжте всю зелень. У каструлю влийте катик, додайте куряче яйце і ретельно розмішайте до однорідної консистенції. Потім влийте холодну воду, посоліть на смак і знову перемішайте.
Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, нагрівайте до появи перших бульбашок - але не доводьте до повного кипіння. Щойно почне закипати, додайте попередньо зварений рис. Додайте нарізану зелень і перемішайте. Коли зелень трохи посвітлішає - це сигнал, що потрібно знімати суп з плити. Дайте страві повністю охолонути.
- Нагадаємо, забудьте про нудні сніданки: рецепт кабачкових мафінів із сиром та шинкою.
- Раніше ми писали про найстаріший рецепт у світі, якому 4 тисячі років: вистачить вам хоробрості.
- Пишні сирні булочки за 20 хвилин: без дріжджів, без очікувань – лише аромат та смак .