Літо – час, коли хочеться готувати просто, швидко і так, щоби пальчики облизувати. Цей абрикосовий коблер – саме такий десерт.
Без викрутасів, без закочених рукавів та без посудомийної драми. Тільки ти, ароматні абрикоси та трохи магії на кухні.
Що потрібно:
- Стиглі абрикоси - 500 г
- Цукор - 2 столові ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка
Для тесту:
- Борошно - 200 г
- Розпушувач - 1 год. ложка
- Сіль - щіпка з настроєм
- Вершкове масло (холодне!) - 100 г
- Молоко (теж холодне) - 60 мл
Готовим:
- Абрикоси ріжемо, засипаємо цукром та крохмалем, перемішуємо - і відразу у форму для випічки.
- В окремій мисці – борошно, сіль та розпушувач. Суха база готова.
- Кладемо масло і перетираємо все в розсипчасту крихту - начебто збираємо їстівний пісок.
Абрикосовий коблер, кадр з відео
- Додаємо молоко, перемішуємо до стану нерівного тіста з грудочками - ідеально, якщо воно нагадує крихту, а не тісто млинця.
- Розподіляємо тісто поверх фруктів, зверху — щедру ложку цукру (нехай хрумтить!).
- У духовку на 25-30 хвилин за 180-200°C. Чекаємо, поки скоринка стане золотистою і захочеться з'їсти з форми.
Підказка: подавай з кулькою морозива - ванільного або вершкового. Ефект "вау" гарантований.
Навіть тим, хто вчасно платить: українцям почали масово відрізати світло
Вже на олівці ТЦК: тисячі чоловіків попередили про шалені штрафи – треба встигнути до 31 липня
Банки ліквідують, а гроші згорять: фінустановам дозволили не повертати вклади клієнтам
ТЦК підуть з рейдами на ухилянтів: де шукутимуть порушників мобілізації
Нагадаємо, що "половинки", цілі та в кетчупі чилі: як закрутити помідори на зиму – рецепти наших бабусь.
Раніше ми повідомляли, що ви полюбите брокколі: перевірений рецепт овочів з хрусткою скоринкою та йогуртовим соусом.
Також стало відомо про капустяні кружечки в духовці: готуються просто, швидко з'їдаються.