Приготувати відомий і до остраху смачний торт "Спартак" в домашніх умовах реально. Як відомо, саме цей смаколик з безлічі шарів шоколадних коржів і нереального крему був частим гостем святкового столу ще у наших бабусь і дідусів, але по сьогоднішній день не втрачає своєї актуальності.
Як створити кулінарний шедевр розповіли в Telegram-каналі "Солодкий стіл". Глядачам також доступний до перегляду відеоролик з докладними процесами.
Інгредієнти для коржів:
- Яйце 3 шт
- Масло вершкове 100 гр
- Сіль щіпка
- Цукор 190 гр
- Мед 80 гр
- Сода 1.5 ч. л без гірки
- Борошно 240 гр
- Какао 50 гр
Крем:
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- Сметана 20% 600 гр (густа)
- Вершки 33% 500 гр (холодні)
- Цукрова пудра 230 гр
Приготування:
1. У сковорідці змішуємо масло, мед, цукор і яйця, ставимо на малий вогонь і помішувати. Додаємо соду, борошно, какао, перемішуємо. Ділимо тісто на 3 частини і розподіляємо його по пергаменту.
2. Ставимо в розігріту духовку на 4-5 хвилин, 180 градусів, після чого кожен корж ділимо на 3 смуги. Для крему збиваємо вершки з пудрою до щільних піків, додаємо сметану, перемішуємо і змащуємо коржі.
3. Перший корж закручуємо повністю, а решту навколо нього, стик в стик, змащуємо кремом, і посипаємо крихтою, що залишилася, ставимо в холодильник.
Як повідомляв Знай.uа, что може бути ще смачніше? Рецепт найніжнішої сирної запіканки від зірки "МастерШеф" Володимира Ярославського
Також портал Знай.uа писав, рецепт ніжного вершково-сирного соусу для макаронів: додасть яскравого смаку в повсякденне блюдо