Традиційний суп харчо грузинської кухні полюбили представники багатьох інших народів за його пряність, гостроту і неймовірну густоту. Грузини готували його, щоб набратися сил і отримати енергію, якої бракувало для походи в гори.
У різних областях країни цей суп готується по-різному, але обов'язковий інгредієнтом є яловичина, без якої страви стане просто неповноцінним. Навіть грузинська назва супу перекладається як "суп з яловичини". У нього також обов'язково додають рис і волоські горіхи — вони додадуть страві особливий смак.
Як приготувати наваристий суп харчо грузинської кухні розповіли в Telegram-каналі "Кухня по-чоловічому".
Інгредієнти:
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
- Вода - 3 л
- Яловичина - 1 кг
- Рис - 100 г
- Волоські горіхи - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Часник - 5 зубчиків
- Томати у власному соку - 100 г
- Вершкове масло - 100 г
- Петрушка - ½ пучка
- Кріп - ½ пучка
- Коріандр - 1 ч. л.
- Лавровий лист - 3 шт.
- Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
- Паприка - 1 ч. л.
- Чилі - ½ ч. л.
- Чорний перець - 1 ч. л.
- Куркума - ½ ч. л.
- Сушений базилік - 1 ч. л.
- Кориця - ¼ ч. л.
Приготування:
1. У каструлю з холодною водою помістити м'ясо, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти піну, що утворилася, накрити кришкою і варити 1,5 години.
2. Через годину приготування додати стебла петрушки і сіль.
3. Після закінчення часу дістати м'ясо і порізати на дрібні шматочки.
4. Поки бульйон готується, цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до готовності на слабкому вогні.
5. Рис промити, а волоські горіхи подрібнити ступкою або в блендері, але не до пудри.
6. Бульйон знову довести до кипіння, покласти в нього м'ясо, додати рис і варити 10 хвилин.
7. Додати обсмажену цибулю, лавровий лист і чорний перець, готувати додатково 5 хвилин.
8. Додати подрібнені горіхи, готувати ще 5 хвилин.
9. Додати всі спеції: базилік, куркуму, паприку, перець чилі, корицю і листя петрушки. Влити томати у власному соку. Готувати ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.
10. У каструлю видавити часник, додати порізаний кріп і коріандр. Перемішати, накрити кришкою і залишити доходити на 30 хвилин.
Нагадаємо, заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів
Як повідомляв Знай.uа, повітряніі плюшки, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю
Також портал Знай.uа писав, соковиті котлетки за бабусиним рецептом: відчуйте смак щасливого дитинства