Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік.

Як відомо, з початку військових дій на території України Володимир Ярославський продовжував радувати шанувальників новими рецептами страв, щоб відволікти їх від суворої реальності і поділитися своїм цінним досвідом. Цього разу він розповів, як приготувати домашню рикоту.

Кулінар попередив, що зазвичай цей сир готують з сироватки після приготування моцарели та інших сирів, але він робить з молока. За його словами, так рикота виходить жирніше і м'якше.

Сир рикота, скріншот з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще
  • 2 літри молока (не тетрапак)
  • 3-4 г лимонної кислоти
  • сіль за бажанням

Приготування:

  1. Нагріваємо в каструлі або сотейнику молоко до 90 градусів на середньому вогні, як зазвичай. Знімаємо з вогню.
  2. Відважити лимонної кислоту і розбавити її трохи водою - 30мг.
  3. Ввести лимонну кислоту в молоко. Перемішати віночком або ложкою. Дати постояти 10 хвилин – молоко згортається.
  4. Обережно перенести рикоту на сито з марлею і дати ще відстоятися, охолонути і стекти зайвій сироватці 30 хвилин.

Нагадаємо, повітряне і незвичайне тірамісу: Вова Ярославський з "МастерШеф" підгледів рецепт у італійського кухаря

Як повідомляв Знай.uа, десерт з ревеню з 5 інгредієнтів: простий рецепт від Алекса Якутова замінить вам круасани

Також портал Знай.uа писав, що простий рецепт ідеальної кави: можна готувати навіть з розчинної