Для наших читачів є рецепт дуже корисної та смачної страви з курячої печінки – паштет. Ви й самі розумієте, що він готується відносно швидко. У магазині такого точно не купіть, хіба що у крафтових точках.
Цього разу робимо смачний домашній паштет із курячої печінки, цибулі, моркви та вершкового масла. З мінімальної кількості інгредієнтів виходить ніжний та м'який паштет для бутербродів.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.
Що нам потрібно із продуктів
•Печінка куряча - 500 г
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
•Масло вершкове - 100-200 г (або до смаку)
•Олія - для смаження
•Цибуля ріпчаста - 1 шт.
•Морква – 1 шт.
•Перець чорний горошком – 5 шт.
•Перець запашний горошком – 2-3 шт.
•Лист лавровий - 1-2 шт.
•Сіль за смаком
Спосіб приготування
Перед тим як приготувати паштет із курячої печінки, підготуємо необхідні продукти. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на великій тертці. На олії обсмажуємо цибулю до прозорості.
Додаємо моркву. Обсмажуємо до м'якості на помірному вогні. Печінка добре промиваємо, просушуємо паперовими рушниками та розрізаємо навпіл. Цибулю та моркву знімаємо зі сковороди. Печінка злегка обсмажуємо з усіх боків.
Тепер додаємо спеції. Туди ж - обсмажені цибуля та морква, 1 ст. ложку вершкового масла|мастила| від загальної кількості. Гасимо під кришкою 20 хвилин.
Забираємо всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті.
Пропускаємо печінку з овочами через м'ясорубку (у мене насадка із найменшими отворами).
Додаємо м'яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж зазначено в рецепті, - печінковий паштет буде ніжнішою та м'якішою консистенції, але й жирнішим.)
Печінковий паштет готовий. Можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом із курячої печінки. Він чудово підходить як перекушування або ситний сніданок.
Нагадаємо, підкорить смаком з перших секунд: рецепт неймовірної запіканки з баклажанами та грибами під сиром.
Раніше повідомлялося, хек, запечений з картоплею, сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.
Також, рецепт паштету з печінки та баклажанів: ситна та цікава консервація на зиму.