Не сперечатимемося, що перша асоціація з чебуреками - соковита м'ясна начинка. Однак давайте зараз відсунемо убік класичні рецепти. Пропонуємо тобі, наш дорогий читачу, посмажити для себе дуже апетитні чебуреки з картоплею.
Робитимемо чебуреки з тіста на маргарині. Також не забудьте запропонувати цю страву знайомим вегнам, або тим, хто тільки прийшов із занять йогою, ну або просто з прогулянки – смачно буде всім.
Цим рецептом поділився один із українських фудблогерів, який часто публікує у соціальних мережах цікаві способи приготування різних страв.
Що нам потрібно із продуктів
• Маргарин – 40 г
• Картопля – 3-4 шт.
• Молоко – 50 мл
• Вода – 130 мл
• Сіль – 1 ч. ложка + сіль для картоплі (за смаком)
• Цукор – 1 ч. ложка
• Борошно – 2 склянки
• Олія – для смаження
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Спосіб приготування
Картоплю промиваємо, очищаємо. Ставимо варитися на невеликому вогні (пам'ятаємо про сіль). У цей час займемося замісом тіста. У воду підсипаємо по чайній ложці солі та цукру - вони повинні у воді повністю розчинитися.
У воду підсипаємо третину борошна. Відразу починаємо лопаткою (ложкою, вилкою) перемішувати. У тістяну масу вливаємо розтоплений до "бульбашок" маргарин (розтопити в каструльці заздалегідь). Відразу перемішуємо продукти.
Підсипаємо залишок борошна. Замішуємо м'яке тісто, яке скоро перетвориться на хрумку чебуречную оболонку. Тісто відпочиває, а ми чекаємо, поки картопля буде готова. З відвареної картоплі робимо пюре, додавши до нього молоко.
Тісто для чебуреків з картоплею ділимо на рівні частини-колобки. Кожен розкочуємо в тонкий шар. Користуючись блюдцем, вирізаємо рівне коло (це за бажанням – для естетичності майбутніх чебуреків).
На один бік рівного кола викладаємо картопляне пюре. Приминаємо небагато. Накриваємо другою половинкою, закріплюючи краї чебуреків з картоплею пальцями.
Щоб краї чебуреків добре скріпилися, оформляємо краї, користуючись зубчиками вилки (можна використовувати спеціальний пристрій для чебуреків). Аналогічно формуємо інші чебуреки.
Чебуреки з картоплею обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії з двох сторін, до рум'яності. Хрумка чебуреки з картоплею готові.
Нагадаємо, коли гості вже на порозі: рецепт швидкого листкового пирога з грибами та сиром.
Раніше повідомлялося, таку закуску ви точно не їли: рецепт намазки зі шпротів із плавленим сиром, яку розхоплюють за 5 хвилин.