На цей раз пропонуємо приготувати натуральний та дуже корисний продукт. Яблучне пюре без цукру на зиму – це чудова можливість зберегти вітаміни із фруктів на довгі місяці.
Подавати можна як самостійний десерт, на радість дорослим та дітям.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Яблука – 400 гр.
Вода - 70 мл.
Кориця – половина чайної ложки.
Спосіб приготування
Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Корицю за бажання можете не додавати. Яблука вибирайте без подряпин та вм'ятин. Вимийте яблука під проточною водою і розріжте навпіл.
Гострим ножем видаліть насіннєві коробочки та плодоніжки. А потім розріжте половинки ще навпіл. Тож яблука швидше будуть готові. З домашніх яблук шкірку можна не зрізати, тому що там міститься маса корисної клітковини. А ось якщо яблука куплені і вкриті воском, шкірку рекомендується зрізати.
Після очищення яблук відразу приступайте до їх термообробки, інакше вони встигнуть потемніти. Яблука перекладіть у каструлю, що підходить за розміром, і залийте водою. На середньому вогні доведіть яблука до кипіння і згасіть близько п'ятнадцяти хвилин під закритою кришкою.
Час приготування може відрізнятися. Готовність перевірте на прокол ножем. Якщо яблука м'які, значить час знімати з вогню. Періодично перемішуйте яблука, перевіряючи, чи вода не википіла. Якщо так - просто підлийте ще. Банки вимийте щіткою з харчовою содою та простерилізуйте. Кришки вимийте, залийте окропом і залиште.
Коли яблука готові, перекладіть їх у посуд, придатний для роботи занурювальним блендером. І відразу ж, не чекаючи остигання, ретельно подрібніть яблука в однорідне пюре. Усередині змішування додайте корицю за смаком і продовжуйте збивати. Так пряність краще розподілиться у пюре.
Розкладіть гаряче пюре по підготовленим банкам і закатайте кришками. Переверніть банки вгору дном і укутайте, наприклад, у рушник.
Банки повинні повністю охолонути за кімнатної температури. Після чого заберіть їх на зберігання в прохолодне місце. Зберігати пюре рекомендується в холодильнику, все ж таки головного консерванту, цукру, в ньому немає.
Нагадаємо, прекрасно підійде до каші, картоплі та макаронів: рецепт гуляшу у вершковому соусі з грибами.
Раніше повідомлялося, знайомтеся, це звичайні макарони за "секретним" рецепту на сковороді з помідорами, цибулькою та часничком.
Також, картопляна запіканка з фаршем та сиром: ідеально підійде для сімейної вечері.