Цього разу ми пропонуємо нашим читачам познайомитися з новим варіантом буквально легендарного салату – олів'є із сухариками. Додавання цього компонента надає пригощанню вишуканості.
Салат прикрасить святковий стіл та урізноманітнить домашнє меню. І дуже важливе уточнення, що готуємо салат без курячих яєць і з вареною ковбасою (сорт вибирайте самі).
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими рецептами різних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Батон - 1 шт.;
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
• Консервований зелений горошок – 200 гр.;
• Варена ковбаса – 200 гр.;
• Картопля – 3 шт.;
• Морква – 1 шт.;
• Мариновані огірки – 3 шт.;
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
• Майонез - 60 гр.;
• Золь - 0,25 год. л.;
• Спеції та приправи – 0.5 ч. л.
Спосіб приготування
Овочі миємо, відварюємо до готовності в мундирах. Кількість картоплі та моркви можна збільшувати або зменшувати відповідно до своїх уподобань. Виймаємо з води і даємо час охолонути.
Батон ріжемо невеликими кубиками, підсушуємо на сухій сковороді. Можна додати спеції, можна обійтися без них. Смачно використовувати сухарики із магазину з улюбленими смаками.
Ковбасу варену ріжемо маленькими кубиками, відправляємо у глибоку широку миску. Мариновані огірки ріжемо дрібніше, додаємо до ковбаси.
З консервованого горошку зливаємо маринад, відправляємо горошок до інших компонентів. Відварену картоплю очищаємо, ріжемо кубиками такими ж, як ковбасні та огіркові. Додаємо в миску.
Моркву чистимо, ріжемо кубиками, відправляємо в миску. Цибулю очищаємо, подрібнюємо, додаємо в салат. Все заправляємо майонезом з високим відсотком жирності, солимо, приправляємо улюбленими спеціями. Можна взяти готову суміш або змішати приправи, можна обійтись чорним меленим перцем. Перемішуємо.
Готовий олів'є подаємо, посипавши сухариками. Салат ошатний, смачний та ситний. Можна прикрасити гілочкою зелені. Хоча у класичному варіанті її немає.
У домашній кухні можна експериментувати так, як хочеться господині. Подавати можна в салатнику чи порційно. Важливо сухарики додавати перед подачею, інакше вони розмокнуть.
Нагадаємо, насправді гречка вже напівготова: як правильно варити крупу, ви й не здогадувалися.
Раніше повідомлялося, ніколи не соліть картоплю так: просто спробуйте приготувати правильно пюре та смажену.
Також, креативна заміна нудним тарталеткам: рецепт святкової закуски зі шпротами.