Цього разу наші читачі дізнаються, чому ж наші бабусі та навіть прабабусі особливо цінували рецепт свіжого картопляного соку. Фреш з картоплі – цінний лікарський засіб.

Застосовували його раніше досить широко, зараз також використовують для лікування. Цінність його в тому, що цей засіб завжди під рукою.

Про це стало відомо завдяки рецептам одного з українських б'ютіблогерів, який часто ділиться порадами "краси" у соціальних мережах.

Картопляний сік, скріншот: YouTube

У наш час у мережі можна знайти багато корисних порад, як використовувати свіжий картопляний сік. Деякі з них просто дивують. Сік картоплі рекомендують на лікування всіх хвороб, від артритів до гінекологічних захворювань. Від усіх проблем пити свіжий картопляний сік. Сумнівна рекомендація.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Соколечение корисно, дбати про своє здоров'я потрібно, але якщо захворіли – йдіть до лікаря, щоб він поставив правильний діагноз та призначив лікування.

А для тих людей, у кого є хронічні захворювання, і звичайне лікування не допомагає, можна спробувати позбутися болячок народними засобами. Іноді саме вони бувають найефективнішими та не викликають побічних ефектів.

Чим корисний свіжий картопляний сік?

Навіщо ж застосовували свіжий картопляний сік наші бабусі? Для лікування гастриту, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки. Цей прекрасний засіб відразу знімає болючі відчуття, поступово нормалізує травлення. На смак він не дуже приємний, але можна й потерпіти заради здоров'я.

Картопляний сік, скріншот: YouTube

У чому полягає суть такого лікування?

Картопля містить у собі багато крохмалю, його багато в соку, а це чудовий обволікаючий засіб. Дуже часто виразка супроводжується підвищеною кислотністю шлункового соку. Картопляний сік зменшує кислотність.

При підвищеній кислотності та неправильній роботі травного тракту шлунковий сік закидається в стравохід. Від цього виникає печія. Сік картоплі ефективний засіб проти печії.

Крім того, сік має слабо виражену проносну властивість. У соку завжди є кілька клітковини та активних речовин, які м'яко стимулюють травлення, що теж має важливе значення.

Картофельный сок, скриншот: YouTube

Як приготувати картопляний сік?

Найголовніше: сік використовують тільки свіжий. Зберігати в холодильнику не можна.

Для приготування картопляного соку потрібно очистити 2-3 картоплини. Брати краще сорти з білими бульбами, можна з рожевими, жовті краще не використовувати. Не можна брати позеленілі.

Картоплини подрібнити будь-яким способом: у звичайній м'ясорубці, у блендері, натерти на дрібній тертці. Отриману масу віджати. Сік одразу ж випити, доки він не потемнів.

Чому вважають сік картоплі засобом багатьох хвороб?

Причина проста: коли порушено травлення, страждає на весь організм. Не засвоюються багато корисних речовин, у людини погане самопочуття. Підлікувавши шлунок, цим покращують загальний стан всього організму, всіх його органів.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, не тільки смачно, але ще й дуже швидко: рецепт найкращих лінивих пельменів.

Раніше повідомлялося, найпростіший рецепт ситних булочок "Сніданок на роботу": потрібне борошно та сосисочки.

Також, тепер ви зварите відмінний розсипчастий рис: скільки потрібно води для крупи.