Для наших читачів, котрі давно вже хочуть чимось замінити звичні м'ясні котлети у своєму меню, є чудовий рецепт. Цього разу ми розберемося, як із гречки з грибами приготувати дуже смачну, ситну та корисну страву.

Готувати гречані котлети з печерицями можна не лише в піст, а й у звичайні дні.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Котлети з гречки з грибами, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Показати ще

- Крупа гречана - 1 склянка
- Гриби печериці - 800 г
- Картопля (середнього розміру), зварена в мундирі - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Зелень кропу - 1 пучок
- Олія соняшникова - для смаження
- Борошно - для панування
- Сіль - за смаком
- Перець - за смаком

Котлети з гречки з грибами, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Картоплю попередньо відваріть у шкірці (на невеликому вогні, близько 25 хвилин, до м'якості). Гречану крупу переберіть і промийте у холодній воді. Залийте крупу двома склянками холодної води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, вогонь зменшіть і варіть гречку до випаровування води (приблизно 20 хвилин).

Котлети з гречки з грибами, скріншот: YouTube

Цибулю дрібно наріжте. Варену картоплю очистіть від шкірки і натріть на великій тертці. Печериці вимийте і наріжте невеликими шматочками. Варену гречку та картоплю з'єднайте та подрібніть у пюре за допомогою блендера.

Котлети з гречки з грибами, скріншот: YouTube

Печериці з цибулею обсмажте на олії до випаровування рідини. Після цього зніміть із вогню. Смажені печериці з цибулею подрібніть блендером (або м'ясорубкою).

Котлети з гречки з грибами, скріншот: YouTube

Добре перемішайте гречку з картоплею, гриби та зелень. Посоліть і поперчіть. Руками змоченими у воді сформуйте з отриманої маси котлети. Підготовлені котлети з гречки з грибами обваляйте у борошні.

Котлеты из гречки с грибами, скриншот: YouTube

Смажте гречані котлети на розігрітій сковороді з олією, з двох сторін, до утворення рум'яної скоринки. Пісні котлети із гречки з грибами готові. Смачного!

Нагадаємо, домашнє печиво "Орео", після якого в магазин ні ногою: цей рецепт вразить вас наповал.

Раніше повідомлялося, ще є час заготувати: рецепт консервованих мандарин зі спеціями.

Також, 15 хвилин і піца без духовки готова: як порадувати себе італійським шедевром на сковороді.