Капустяні котлети за цим рецептом виходять надзвичайно пишними та неймовірно смачними. М'який смак і легка пряна нотка, напевно, допоможуть зробити ці чудові котлети з капусти однією з ваших улюблених овочевих страв.
Про цей рецепт розповіла одна з українських фудблогерш, яка часто ділиться милими відео у мережі YouTube.
Що потрібно із продуктів:
- Капуста - 700г
- Цибуля - 2шт
- Морква - 1шт
- Манка - 3-4ст.л
- Картопля - 2шт
- На смак, сіль та перець
- Сушений часник - 1ч.л
- Прованські трави - 0.5ч.л
- Мускатний горіх - 1/4ч.л
- Олія для смаження.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Спосіб приготування
Почнемо з того, що заллємо манну крупу водою (приблизно половиною склянки), вона має розбухнути. Наступним етапом буде капуста - її ми натрімо на великій тертці.
Цибулю почистимо і дрібно нашаткуємо її ножем. Усі підготовчі операції здійснено. Почнемо формувати котлетне тісто.
У ємність із натертою капустою викладемо дрібно порубану цибулю, розбухлу у воді манку, кілька ложок томатного соусу (у цьому рецепті був використаний томатний соус домашнього приготування, але відмінно підійде і покупний варіант).
Прованські трави, як і томатний соус, додаємо до смаку. Також до смаку додамо і сіль. Натиснемо часник за допомогою часникодавки. Не забудемо про майонез (оскільки у складі інгредієнтів відсутні яйця, то він буде використаний як скріплюючий елемент).
Всі компоненти добре перемішаємо ложкою. Тісто має ліпитись. Якщо воно трохи рідкувате, слід додати пару ложок борошна.
Почекаємо, поки нагріється сковорода, в яку, зрозуміло, ви заздалегідь налили достатню для смаження кількість олії.
Зліплені котлетки викладемо на сковороду. На плиті виставимо найменший рівень вогню. Залишилося тільки почекати, поки всі котлети підсмажаться і можна братися за дегустацію.
Нагадаємо, не лише налякати росіян, а й смачно поїсти: легендарний рецепт бендериків із м'ясом.
Раніше повідомлялося, складаємо пісне меню для Великого посту: рецепт неймовірних картопляних зразків з грибами.
Також, пост наближається: дуже ароматні кекси, які замінять вам усі солодощі в період перед Великоднем.