Рецепт білкової глазурі - традиційної прикраси паски та іншої випічки - вимагатиме мінімум інгредієнтів: яєчні білки, цукор і вода.
Для надання кольору в білкову глазур можна додати харчовий барвник, а ароматизатори – ваніль, лимонний сік, фруктові есенції – додадуть білковій глазурі приємного смаку і аромату.
Цим рецептом поділився один із українських шефів, який часто публікує цікаві способи приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- Цукор – 1 склянка;
- вода - 1 стакан;
- Білок – 2 шт.;
- ароматизатор (у мене ванілін) - на кінчику ножа;
- барвник (можна, наприклад, чорничний концентрат) – 2-3 ч. ложки.
Спосіб приготування
Підготувати продукти для білкової глазурі. Цукор залити водою та розмішати. Довести сироп до кипіння та варити на середньому вогні 50-60 хвилин. Кип'ятити цукор з водою до проби сиропу на "м'яку кульку".
Для перевірки зачерпнути з каструлі трохи киплячого сиропу та опустити його у крижану воду. Коли сироп охолоне, з нього можна скачати пальцями м'яку кульку.
Збити білки. Густий сироп поступово влити тонким струмком у збиті білки. Не припиняючи збивання маси, додати ароматизатори до смаку і харчові барвники за бажанням.
Потім, помішуючи лопаткою або ложкою, нагріти глазур на білку на водяній бані до 60-65°С. Цукрово-білкова глазур готова. Смачного!
Нагадаємо, ідеальний рецепт тіста, яке підійде абсолютно скрізь: піца та пиріжки будуть божественними.
Раніше повідомлялося, що це не місце в морозилці: які продукти, крім м'яса заборонено заморожувати.
Також, лаваш на сковороді з сиром: як приготувати швидку та ароматну вечерю.