Рецепт білкової глазурі - традиційної прикраси паски та іншої випічки - вимагатиме мінімум інгредієнтів: яєчні білки, цукор і вода.

Для надання кольору в білкову глазур можна додати харчовий барвник, а ароматизатори – ваніль, лимонний сік, фруктові есенції – додадуть білковій глазурі приємного смаку і аромату.

Цим рецептом поділився один із українських шефів, який часто публікує цікаві способи приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Рецепт глазурі, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

- Цукор – 1 склянка;

- вода - 1 стакан;

- Білок – 2 шт.;

- ароматизатор (у мене ванілін) - на кінчику ножа;

- барвник (можна, наприклад, чорничний концентрат) – 2-3 ч. ложки.

Рецепт глазурі, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Підготувати продукти для білкової глазурі. Цукор залити водою та розмішати. Довести сироп до кипіння та варити на середньому вогні 50-60 хвилин. Кип'ятити цукор з водою до проби сиропу на "м'яку кульку".

Для перевірки зачерпнути з каструлі трохи киплячого сиропу та опустити його у крижану воду. Коли сироп охолоне, з нього можна скачати пальцями м'яку кульку.

Рецепт глазурі, скріншот: YouTube

Збити білки. Густий сироп поступово влити тонким струмком у збиті білки. Не припиняючи збивання маси, додати ароматизатори до смаку і харчові барвники за бажанням.

Рецепт глазурі, скріншот: YouTube

Рецепт глазурі, скріншот: YouTube

Потім, помішуючи лопаткою або ложкою, нагріти глазур на білку на водяній бані до 60-65°С. Цукрово-білкова глазур готова. Смачного!

Нагадаємо, ідеальний рецепт тіста, яке підійде абсолютно скрізь: піца та пиріжки будуть божественними.

Раніше повідомлялося, що це не місце в морозилці: які продукти, крім м'яса заборонено заморожувати.

Також, лаваш на сковороді з сиром: як приготувати швидку та ароматну вечерю.